Managed hosting door True

Nokia en Tele2 samen in IoT-diensten

 

Telecombedrijven Nokia en Tele2 hebben een vijfjarige overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd dat Tele2 IoT-diensten gaat leveren aan bedrijven via het wereldwijde IoT-netwerk van Nokia. Het netwerk draagt de naam Wing.

Het IoT/netwerk is gericht op bedrijven op het gebied van transport, gezondheidszorg en smart city die hun bedrijfsmiddelen als connected cars en containers beheren. De ondernemingen gaan volgens de twee telecombedrijven profiteren van onder meer een lage latency en een 24-uursservicedienst als een managed service. Wing bestaat uit een netwerk, connectiviteitsmanagement, facturatie, beveiliging en data-analytics dat aangevuld wordt met een ecosysteem van applicaties. Ook oplossingen van Tele2 op het gebied van internet of things zijn onderdeel van Wing.

5G, nb-IoT en lte-m

Beide bedrijven gaan ook samenwerken op het gebied van 5G, narrowband IoT (nb-IoT), lte voor machine-to-machine (lte-m) (een ‘low power wide area’-netwerktechnologie gebaseerd op het 4G-netwerk, red.), sim management en analytics om het wereldwijde IoT-ecosysteem verder te versnellen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6303880). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.