Managed hosting door True

It Chemelot verrijkt voor predicatief onderhoud

Nieuwe taak Royal HaskoningDHV en Sitech Services bij Limburgse chemiesite

 

Ingenieursbureau RoyalHaskoningDHV en dienstverlener Sitech Services hebben een nieuwe samenwerkingsvorm afgesproken voor het assetmanagement van chemiepark Chemelot in het Limburgse Geleen. Kern van de vernieuwde afspraken is dat het it-landschap van het park wordt verrijkt ten behoeve van voorspellend onderhoud. Het team gaat hiervoor aan de slag met het verzamelen van data om met behulp van sensors noodzakelijke inspecties van specifieke infrastructuur te kunnen voorspellen en verbeteren.

De samenwerking binnen de nieuwe overeenkomst is gestart op 1 januari 2018. Het contract werd ondertekend door Marc Dassen, ceo van Sitech Services en Marije Hulshof, directeur Industry & Buildings van Royal HaskoningDHV.

DSM, SABIC en OCI Nitrogen

In opdracht van Sitech Services is Royal HaskoningDHV sinds 2006 verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van infrastructuur en faciliteiten op Chemelot, een 850 hectare groot chemisch industriecomplex in Geleen met multinationals als DSM, SABIC en OCI Nitrogen. Chemelot kent tachtig kilometer aan wegen, vijftig kilometer spoor, zestien bruggen en viaducten, één binnenhaven en honderdvijfennegentig kilometer rioolleidingen.

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV is opgericht in 1881 en telt zo’n zesduizend werknemers wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

Met ruim 730 medewerkers levert Sitech een totaalpakket aan productie- en locatiegebonden diensten aan de bedrijven op Chemelot. Het bedrijf is opgericht in 2008 en opereert vanuit Geleen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6290212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.