Managed hosting door True

Copaco levert slimme muizenvallen Dimo Systems

 

Ict-distributeur Copaco heeft vandaag een distributieovereenkomst getekend met Dimo Systems, maker van het slimme plaagdiermanagementsysteem Xignal Solution. Dit IoT-systeem, dat werkt met LoRa-technologie wordt gemaakt door Dimo Systems. De fabrikant won met deze innovatieve oplossing bovendien de Innovation Award op het tweejaarlijkse Copaco Event in Barneveld.

De muizen- en rattenvallen van Xignal zijn voorzien van een energiezuinige zenderchip die aangeeft of een val is bewogen, loos gebruikt is of dat er iets is gevangen. Het signaal communiceert via de vrij beschikbare LoRa-technologie. Met een app op de mobiele telefoon of tablet weet de beheerder via een online rapport direct of er iets aan de hand is. In plaats van periodieke controle van klassieke muizenvallen, hoeft er nu alleen actie te worden ondernomen als er echt iets aan de hand is. Dat scheelt beheerders van vakantieparken, hotels, magazijnen en grote (overheid)gebouwen veel controle-uren en onnodige kilometers. Bovendien kan er gezien de hygiëne direct worden ingegrepen als ongedierte gevangen is. De oplossing resulteert volgens Xignal in een kostenbesparing van zo’n 40 procent. 

Hardware koppelen aan clouddiensten

‘De innovatieve oplossing Xignal past prima in onze doelstelling om hardware te koppelen aan clouddiensten en zo complete slimme oplossingen te kunnen leveren voor specifieke marktsegmenten’, aldus Marc Maas van Copaco.

Copaco is ict-distributeur in de Benelux en Frankrijk. De onderneming levert computers, printers, netwerken, dataopslag, mobiele telefonie, software, industriële- en consumentenelektronica en aanvullende diensten.

Dimo Systems is gespecialiseerd in het digitaal monitoren van plaagdieren, luchtvochtigheid, temperatuur met het eigen merk Xignal. De onderneming biedt naar eigen zeggen een IoT-‘end to end’-oplossing van sensor tot online portal.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6284975). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.