Managed hosting door True

Liberty Alliance onthult specificaties

 

Sun Microsystems en zijn bondgenoten van de Liberty Alliance onthullen aanstaande maandag de specificaties van de concurrent van Microsofts Passport.

Op de Burton Group Catalyst Conference zal Eric Dean, ’chief information officer’ van United Airlines en voorzitter van het Liberty Alliance Project, de technische specificaties bekendmaken. Vervolgens zijn Sun en anderen in staat om ’single-sign-on’-websites en -software te ontwikkelen waarbij gebruikers slechts één keer in hoeven te loggen voor toegang tot een heel scala aan websites en software. De Passport-dienst van Microsoft doet iets vergelijkbaars.   Volgens onderzoeksfirma Gartner Group heeft Microsofts Passport momenteel zo’n veertien miljoen gebruikers. Het was oorspronkelijk bedoeld als een ’Microsoft-only’-dienst, maar de softwaregigant uit Redmond heeft dit inmiddels wat verruimd. Waarschijnlijk mede onder druk van de snelle opkomst van de Liberty Alliance, die Sun in september 2001 heeft gelanceerd. De initiatiefnemer vond al snel een serie aansprekende bedrijven die zijn project wilden ondersteunen, waaronder de Bank of America, Sprint, Vodafone, Nokia, eBay, American Airlines en Verisign. Later sloten zich bovendien bedrijven aan als American Express, America Online, Hewlett-Packard en Visa International. Zwaargewichten IBM en Oracle hebben zich overigens niet aangesloten.   Als het aan Sun ligt, groeit Liberty uit van een samenwerkingsproject naar een formele standaard, die wordt gesteund door het World Wide Web Consortium (W3C). Die wens steekt Sun niet onder stoelen of banken, maar de rest van de Liberty Alliance moet het daar eerst mee eens zijn voordat de eerste stappen op de weg naar het W3C kunnen worden gezet.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7824). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.