Managed hosting door True

Chipbedrijf ARM mikt op beursklapper in VS

 

De Britse chipontwerper ARM maakt zich op voor een notering aan de New Yorkse technologiebeurs Nasdaq. Gezien de recente transacties van grootaandeelhouder Softbank zou het wel eens de grootste beursgang sinds tijden kunnen worden.

ARM diende eerder dit jaar bij de Amerikaanse toezichthouder vertrouwelijke documenten in ter voorbereiding van de beursgang, zonder daarbij een geschatte aandelenprijs te noemen. Maar het Japanse technologiefonds Softbank legde kortgeleden veel geld neer voor het nog ontbrekende kwart belang in ARM. Deze transactie betekende een waardering van ARM op ruim 64 miljard dollar. Dat is tweemaal zo veel als zeven jaar geleden, toen Softbank driekwart van het belang in ARM kocht.

In 2022 bracht chipconcurrent Nvidia een bod op ARM uit, dat het Britse bedrijf waardeerde op 40 miljard dollar. Het bod werd geaccepteerd door de Britten, maar ging uiteindelijk niet door. Het bleek niet te voldoen aan bepaalde regelgeving.

ARM rapporteerde 524 miljoen dollar nettowinst op 2,68 miljard dollar omzet in fiscaal jaar 2023. Het bedrijf werd opgericht in 1990 en was ooit genoteerd aan de Londense effectenbeurs en de Nasdaq voordat het werd overgenomen door SoftBank. ARM besloot onlangs om zijn eigen geavanceerde halfgeleiders te gaan produceren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7549134). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.