Managed hosting door True

Citymesh zet met Aerea meer voet op Hollandse bodem

 

De Belgische telecomaanbieder Citymesh neemt Aerea Networks uit Oostvoorne over. Aerea is een exploitant van tijdelijke netwerkinfrastructuur, zoals die voor evenementen. Door de overname verwerft Citymesh, zelf onderdeel van ict-bedrijf Cegeka, een Nederlands kantoor, klantenportfolio en kennis van de lokale markt. Het was in Nederland al beheerder van het landelijke Sigfox-netwerk.

Citymesh wil zijn activiteiten in Nederland uitbreiden. Het bedrijf zoekt samenwerkingen op het gebied van glasvezel en heeft plannen om zelf een virtuele operator te worden via Nederlandse mobiele telefonienetwerken. Op deze manier wordt het mogelijk om internationale roaming tussen private en openbare netwerken aan te bieden.

Groeiende vraag

Volgens Citymesh is er groeiende vraag naar tijdelijke en private 4G- en 5G-netwerken. Operationeel directeur Joeri Tranchet meldt dat de operator met de toevoeging van Aerea Networks pakketten kan aanbieden bestaande uit verschillende netwerktechnologieën, zoals glasvezel, wifi en 5G.

Citymesh is sinds eind 2020 eigendom van het Belgische ict-bedrijf Cegeka, dat ook in Nederland aan de weg timmert. In België wordt Citymesh gezien als 's lands vierde telecomaanbieder, na Proximus, Telenet/Base en Orange. De onderneming heeft een mvno-deal met Proximus, bezit een landelijke 4G- en 5G-licentie en runt verscheidene private netwerken. Onder de klanten bevinden zich energieleveranciers, overheden, de entertainmentindustrie en uitbaters van offshore windmolenparken. 

Sigfox

Aerea Networks is vooral bekend als dienstverlener op het Nederlandse Sigfox-netwerk. Sigfox is een netwerktechnologie voor langeafstandscommunicatie tussen iot-apparatuur. Het netwerk, ook wel het 0G-netwerk genoemd, is bedoeld om data uit apparaten softwarematig te kunnen uitlezen zonder een verbinding te hoeven opzetten. Dit bespaart energie en verbindingskosten.

Het Nederlandse, landelijk dekkende Sigfox-netwerk werd lange tijd beheerd door Volker Wessels. Afgelopen februari nam Citymesh het netwerk van dit bouwbedrijf over. Sinds 2022 is Citymesh ook eigenaar van het Belgische Sigfox-netwerk.

Aerea biedt ook andere connectiviteit, zoals machine-to-machine (m2m) via simkaarten. Nicholas Van Hoey Smith, directeur van Aerea, treedt ook in dienst bij het Belgische telecombedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7528216). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.