Managed hosting door True

Lenovo loopt ondanks pc-malaise als een trein

 

Lenovo, fabrikant van onder meer servers en pc’s, heeft ondanks de slechte hardware-markt fraaie jaarcijfers geboekt. Op een omzet van 62 miljard dollar werd netto 1,6 miljard dollar verdiend. De brutomarge was zelfs de hoogste in achttien jaar.

In het fiscale jaar dat op 31 maart jongstleden eindigde, steeg de omzet van niet-pc-bedrijven bijna 40 procent. Groeimotoren waren de Solutions and Services Group (SSG) en Infrastructure Solutions Group (ISG ). Die bereikten recordomzetten van respectievelijk 6,7 miljard en 9,8 miljard dollar, stijgingen van 22 procent en 37 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Lenovo verwacht dat de markt voor pc's en ‘smart devices’ zoals tablets en smartphones in de tweede helft van dit jaar weer zal groeien. Relatief sterk ontwikkelt zich de markt voor it-diensten. Voor de totale it-markt in 2023 wordt een gematigde groei verwacht. Op de (middel)lange termijn blijft de digitale transformatie versnellen, wat leidt tot een groot groeipotentieel voor cloud- en computerinfrastructuur.

Dankzij de gezonde liquiditeit blijft Lenovo investeren in r&d rond 'nieuwe it' (client, edge, cloud, netwerk en intelligentie) om zijn toekomstige kerncompetenties op te bouwen. Het afgelopen jaar verhoogde Lenovo zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling tot 2,2 miljard dollar, een stijging van 6 procent op jaarbasis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7508837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.