Managed hosting door True

Jaarbeurs kiest nieuw netwerk van Aruba en Wentzo

 

Jaarbeurs nieuwe huisstijl en logo

Het ict-netwerk van Koninklijke Jaarbeurs uit Utrecht wordt vernieuwd. De organisatie neemt het netwerk als dienst af van Wentzo, een dienstverlener uit Garderen. De nieuwe infrastructuur is gebaseerd op technologie van HPE-dochterbedrijf Aruba.

Jaarbeurs koos voor Wentzo na een uitgebreid selectieproces, vertelt it-directeur Corine Bos van de beursexploitant. Volgens haar bleek daaruit dat deze dienstverlener samen met Aruba de beste en veiligste netwerkoplossing kon bieden. Wentzo werd in 1999 opgericht door de broers Reino en Martijn Wentzel. Het bedrijf telt inmiddels ruim vijftig medewerkers. Onder meer McDonald's, trainingsinstituut De Baak, Zorggroep Almere en winkelketen Bruna zijn klant. 

Wifi is een belangrijk onderdeel van het nieuwe netwerk van Jaarbeurs, eigenaar van onder meer Computable. De wifi krijgt zoveel capaciteit dat ruim dertigduizend mensen er gelijktijdig gebruik van kunnen maken. Een combinatie van firewalls, network access control en scans moet de veiligheid van het netwerk borgen.

Aruba

"De producten zijn perfect voor indoor wayfinding en toekomstige innovaties"

Het nieuwe ict-netwerk gebruikt het nieuwste Aruba besturingssysteem (AOS 10), een centraal cloudmanagementplatform (Aruba Central) en access points die fungeren als iot-platform en onder meer Zigbee en Bluetooth 5 ondersteunen.

Met deze technologie wil Jaarbeurs in 2030 Europa's vernieuwendste evenementlocatie en -organisator worden. De technische producten van Aruba zijn 'perfect voor onder meer indoor wayfinding en toekomstige innovaties die een bezoek aan Jaarbeurs nog prettiger maken', aldus it-directeur Bos.

Met elf hallen en een totale oppervlakte van 100.000 mbehoort Jaarbeurs tot de grootste overdekte evenementenlocaties van Nederland. De beurzen, congressen en evenementen die er plaatsvinden trekken jaarlijks circa 2,3 miljoen bezoekers. Ook het Beatrixgebouw, met studio’s, vergader- en ontmoetingsruimtes en kantoren voor startups, behoort tot het complex.

NB In een eerdere versie van dit artikel stond genoemd dat de ambities van Jaarbeurs betrekking hadden op 2023. Dit moet 2030 zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7491831). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.