Managed hosting door True

5G nog lang geen commercieel succes

Twijfels over toegevoegde waarde snellere netwerken

 

Op de vraag hoe met 5G geld valt te verdienen, is nog steeds geen goed antwoord te geven. Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona bracht vanuit commercieel oogpunt weinig hoop. Anders dan bij 4G is het nut van 5G lastig aan te tonen.

De analisten van Telecoms.com concluderen dat de telecomindustrie in een identiteitscrisis zit. Ze vragen zich af welk probleem 5G nu eigenlijk oplost. Illustratief voor de teleurstelling is dat fabrikant Huawei’s hoop nu is gevestigd op 5,5G, terwijl Nokia al naar 6G kijkt. Ook Ericsson geeft toe dat 5G de industrie tot nog toe geen nieuwe bronnen van inkomsten heeft opgeleverd. Tekenend is dat het laatste, 249 pagina’s tellende, jaarverslag van KPN geen enkele commerciële toepassing van 5G meldt.

Ook Annemarie Sipkes, directeur Telecom, Vervoer en Post bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet nog weinig grootschalig gebruik van de extra mogelijkheden van 5G. Use-cases waarbij bedrijven waarde halen uit 5G en die als overtuigend voorbeeld voor anderen kunnen dienen, blijven vooralsnog schaars.

Lees ook het gesprek met Annemarie Sipkes die als toezichthouder op de markten voor telecommunicatie in Barcelona zitting had in diverse panels: ACM ziet cloudproviders oprukken in telecomwereld

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7480955). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.