Managed hosting door True

Curaçao heeft Tier-IV-gecertificeerd datacenter

 

Tier-IV-datacenter Blue Nap Americas op Curaçao

Bedrijven op Curaçao kunnen sinds kort terecht bij een officieel door het Uptime Institute gecertificeerd Tier IV-datacenter. Volgens datacenterexploitant Blue NAP Americas is dit de enige locatie met een dergelijke certificering in het Caribisch gebied. Het datacenter is ontworpen en gebouwd met hulp van Schneider Electric.

Blue NAP Americas biedt op het eiland een volledig pakket datacenterdiensten, waaronder infrastructuur-co-locatie, private cloud, disaster recovery en ondersteunende services. Met de Tier-IV-certificering van het Uptime Institute, het hoogst haalbare niveau van deze internationale norm voor datacenterprestaties, op zak claimt de exploitant een fouttolerant datacenter in Willemstad te runnen met redundantie voor elk onderdeel; een uptime van 99,995 procent per jaar.

Danilo Zabala, directeur van Blue NAP Americas op Curaçao, stelt dat 'de belangrijkste aspect van elk datacenter, maar vooral van een Tier-IV gecertificeerd datacenter, de kritische elektrische stroomvoorziening, distributie en beheer zijn. Schneider Electric heeft de kritische stroomvoorziening van het datacenter volgens de Tier-IV redundantievereisten ontworpen.'

Het in New York gevestigde Uptime instituut heeft ruim vijfentwintig  jaar geleden de classificatieniveaus voor datacenters in het leven geroepen. In Nederland staat één Tier IV-datacentrum in Eindhoven van North C; in België in Antwerpen (Datacenter United). 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7464285). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.