Managed hosting door True

KPN: Dataverkeer fors omhoog tijdens WK-start Oranje

 

Oranje

De openingswedstrijd van Oranje tijdens het WK-voetbal werd maandag goed bekeken via de smartphone. KPN noteerde rond 17.00 uur bij de start van Senegal – Nederland zo’n 50 procent meer dataverkeer op het mobiele 4G- en 5G-netwerk.

‘Veel Oranjefans waren op dat moment vermoedelijk nog onderweg naar huis en bekeken het begin van de wedstrijd via een livestream of de iTV app, om vervolgens thuis met familie of vrienden samen Oranje te zien scoren in de 84ste minuut’, schrijft KPN.

Gedurende het verloop wedstrijd nam de hoeveelheid dataverkeer weer wat af, maar nog altijd bedroeg het zo’n 30 procent  meer dan tijdens een normale dag. Ook zag KPN een duidelijk afname van het aantal telefoongesprekken. Tussen 17.00 en 19.00 uur verwerkte het bedrijf aanzienlijk minder telefoongesprekken dan op een ‘normale’ dag.

Netwerkpieken en sport

Grote sportevenementen zoals de wedstrijden van Oranje en F1-races ziet KPN vrijwel altijd terug op zijn netwerk. KPN is daar goed op voorbereid, en ziet de trend dat steeds meer mensen de voetbalwedstrijden buitenshuis via telefoon of tablet kijken, doorzetten.

In de Stand van het Netwerk publiceert de aanbieder regelmatig over trends en actualiteiten die zijn terug te zien in de hoeveelheid internetverkeer op het netwerk van Nederland. In eerdere publicaties gaan ze onder onder meer over het effect van de F1-race in Zandvoort, de jaarwisseling, de impact van Covid-19 en lockdowns op thuiswerken op het netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7438966). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.