Managed hosting door True

Chipmaker NXP ziet omzet met een vijfde stijgen

 

Stijging

Chipmaker NXP Semiconductors zag zijn omzet over het afgelopen kwartaal met twintig procent toenemen tot 3,45 miljard dollar vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Volgens het bedrijf uit Eindhoven, de op een na grootste leverancier van chips aan de auto-industrie, is in deze periode zeer goed gepresteerd.

NXP’s divisie die iot-chips maakt voor consumentenelektronica merkt wel dat de economie afzwakt. Tegelijkertijd bleef de vraag uit de automotive sector en de industrie veerkrachtig, terwijl het aanbod van chips fractioneel toenam.

Kurt Sievers, president en ceo van NXP, ziet het tekort aan chips voorlopig nog wel even voortduren. Voor de middellange termijn is hij voorzichtig vanwege de macro-economische onzekerheden.

De brutomarge was 57,1 procent, terwijl de operationele winst op 29,1 procent uitkwam. In het afgelopen kwartaal werden nieuwe componenten voor 5G massive multiple-input en multiple-output (mimo) aangekondigd. De nieuwe S32-familie van processors voor de auto-industrie werd goed ontvangen, aldus NXP.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7428702). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.