Managed hosting door True

Dassault Systèmes legt hand op Diota

 

Het Franse Dassault Systèmes heeft het eveneens Franse softwarebedrijf Diota overgenomen. Diota is gespecialiseerd in digital twin-toepassingen voor complexe productie en operations.

Diota is opgericht in 2009 in Frankrijk. Het ontwikkelt softwareoplossingen voor digitaal ondersteunde werkprocessen en digitale robotinspectie en zet technologieën in als interactieve 3d, augmented reality, computer vision, ai en deep learning. Het bedrijf heeft ruim honderd klanten in zestien landen, waaronder AE Systems, Dassault Aviation, Iveco, Latécoère, Naval Group, Orano, Safran, Stellantis en Thales Alenia Space.

Virtual twin

"Dassault zal de Diot-technologie met name integreren in zijn DELMIA-applicatie"

Via de overname wordt het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes uitgebreid met direct bruikbare virtual twin-mogelijkheden op de werkvloer. Dat moet complexe industriële processen optimaliseren en de operationele efficiëntie ervan verder verhogen. Dassault Systèmes spreekt van ‘klanten in de lucht- en ruimtevaart, defensie, industriële apparatuur, en de transport- en mobiliteitsindustrie’.

Dassault zal de Diot-technologie met name integreren in zijn Delmia-applicaties. Die wordt vooral gebruikt voor virtueel modelleren en het optimaliseren en uitvoeren van productieprocessen, logistieke diensten en supply chains, bijvoorbeeld met digital mock-ups. De virtual twins zijn te gebruiken als kwaliteitsreferentie bij verbeteringen en een betere traceerbaarheid van bepaalde productiestappen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7410947). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.