Managed hosting door True

Broadcom en Intel testen samen Wifi 7-technologie

 

De volgende generatie wifi komt eraan. Wifi 6E is nog niet eens uitgerold, maar de industrie is al aan het experimenteren met Wifi 7. Zo demonstreerden techbedrijven Broadcom en Intel deze week dat ze tussen hun producten via een Wifi 7-verbinding data kunnen overdragen. Er zouden overdrachtssnelheden van meer dan 5 gigabit per seconde zijn gemeten.

Bij het experiment gebruikten de techneuten een laptop met een geprepareerde Intel-processor die verbinding maakt met een Wifi-7-toegangspunt van Broadcom. Volgens Intel en Broadcom gaat het om de allereerste demonstratie van Wifi 7 waarbij hardwareleveranciers samenwerken.

Samenwerking

Voor de technologie is het belangrijk dat het overdrachtsprotocol goed werkt voor verbindingen tussen hardware van verschillende fabrikanten. 'Samenwerking met de industrie is essentieel om ervoor te zorgen dat we de beloften van deze nieuwe draadloze technologie waarmaken', meldt Carlos Cordeiro van Intel, die bij het experiment is betrokken. Volgens Vijay Nagarajan, Cordeiro's collega bij Broadcom, toont het experiment dat het ecosysteem klaar is voor Wifi 7.

Wifi 7 kenmerkt zich door extreem hoge overdrachtssnelheid en extreem lage lijnvertraging (latency). Dit zou volgens de fabrikanten nieuwe draadloze toepassingen mogelijk maken, zoals augmented en virtual reality, ultra-high-definition 16K-streaming en gaming die extreem goed reageert op de bewegingen van de spelers. Ook zijn met de technologie thuis en in het bedrijfsleven meer apparaten gelijktijdig te koppelen met elkaar of met internet.

Experimentele fase

Wifi 7 is de experimentele fase evenwel nog niet ontgroeid. Zo moet de industrie nog een standaardprotocol afspreken. Bovendien hangt de uitrolsnelheid van de technologie af van de beschikbaarheid van het 6-GHz-spectrum. Dit is nodig voor de extreem hoge overdrachtssnelheden die de technologie belooft.

Vooralsnog blijft het dus bij experimenten. Het zijn voornamelijk system-on-a-chip-leveranciers die voor de troepen uit lopen, valt Computable-expert en head of business development bij Genexis Jan Buis op. Volgens hem zou de industrie zich eerst maar eens moeten richten op Wifi 6, schreef hij laatst in een blog op deze site.

Intel and Broadcom Achieve First Cross-Vendor Wi-Fi 7 Demo

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7409286). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.