Managed hosting door True

Expereo koopt Breeze Networks voor Britse markt

 

Expereo legt de hand op de Engelse concurrent Breeze Networks. Met de overname verstevigt de Amsterdamse internet- en cloudnetwerkdienstverlener zijn aanwezigheid op de Britse markt. De transactie werd mogelijk gemaakt door investeerder Vitruvian Partners, sinds vorig jaar meerderheidsaandeelhouder in het Amsterdamse bedrijf.

Breeze Networks levert net als Expereo diensten op het gebied van netwerk- en securitybeheer gebaseerd op sd-wan. Dit zijn software-gedefinieerde computernetwerken waarmee organisaties verschillende locaties op grote afstand digitaal koppelen zonder noemenswaardige lijnvertraging (latency) en dataverlies.

Volgens de twee bedrijven is er wereldwijd toenemende vraag naar netwerkoplossingen die software-gedefinieerd zijn en via internet zijn opgebouwd. Dit wordt gedreven door de wens om kosten te besparen, clouddiensten te gebruiken en thuiswerk mogelijk te maken zonder veel gedoe. Het tweetal werkt al langer samen.

Overnames

Breeze is de derde recente overname door Expereo. In juni 2020 lijfde het zijn Amsterdamse branchegenoot Comsave in en drie jaar eerder werd de onderneming eigenaar van Border 6 uit Frankrijk. Naar eigen zeggen ondersteunt Expereo bedrijven en overheden in ruim 190 landen.

Expereo blijkt een geliefd object van investeerders te zijn. De Londense investeringsmaatschappij Vitruvian verwierf in april 2021 een meerderheidsbelang in Expereo. De Britten namen toen het belang over van Apax Partners, die het drie jaar daarvoor had opgekocht van The Carlyle Group uit de VS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7400733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.