Managed hosting door True

Eerste inheemse supercomputer in India

 

Dataverwerking

Het Indiase technologiebedrijf VVDN – met hoofdkantoren in India en de VS – gaat high performance computing (hpc)-servers bouwen naar ontwerp van het Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC), eveneens een Indiase organisatie. Daarmee is de eerste inheemse supercomputer (ontwerp en productie) in India een feit.

In 1988 weigerde de regering van de VS India een Cray-supercomputer te verkopen uit bezorgdheid dat India deze zou gebruiken voor de ontwikkeling van kernwapens. In reactie daarop begon India met de ontwikkeling van een eigen supercomputer en werd C-DAC opgericht als onderdeel van dit programma. De onderzoeksinstelling is onderdeel van het het ministerie van Elektronica en Informatietechnologie (MeitY). Dit leidde in 1991 tot de eerste, Indiase supercomputer (Param 8000). Nieuw is nu dat de hpc-servers (met de naam Rudra) niet alleen zijn ontworpen in India, maar er ook volledig zullen worden gebouwd.

Complete productielijn

"Rudra 1U en 2U: designed and made in India"

VVDN heeft een complete productie-installatie opgezet met SMT-lijnen (Surface Mount Technology) die geschikt zijn voor printplaatafmetingen tot 850 mm x 560 mm. Het bedrijf beschikt over een grote mechanische infrastructuur met gereedschappen en spuitgieten, plaatwerkfabricage, speciale assemblagelijnen, robuuste test-, validatie- en betrouwbaarheidsvoorzieningen. VVDN heeft expertise in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van servers, zoals rack storage servers, communicatieservers, enzovoort.

Nitin Jain, hoofd Business Development 5G & Datacenter, India en EMEA, VVDN Technologies:  'VVDN is bijzonder trots op de productie van Rudra 1U en 2U HPC-servers - India's allereerste inheemse server voor C-DAC. VVDN is zeer toegewijd aan het produceren van servers in India en heeft de beste infrastructuur in zijn klasse opgezet om end-to-end productie uit te voeren. Deze samenwerking getuigt van de vooruitgang in de richting van versterking van Indiaas onderzoek en ontwikkeling door het doen van inheems ontwerp, ontwikkeling, productie en inzet van kosteneffectieve servers; designed and made in India.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7394928). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.