Managed hosting door True

Lenovo opent serverfabriek bij Boedapest

 

Lenovo heeft vandaag officieel de deuren geopend van zijn eerste eigen fabriek in Europa. De productievestiging in Üllő, vlakbij de Hongaarse hoofdstad Boedapest, richt zich voornamelijk op de bouw van serverinfrastructuur, opslagsystemen en high-end pc-workstations.

De vestiging heeft al meer dan duizend voltijdwerknemers in dienst, een aantal dat nog stijgt als de faciliteit haar volledige capaciteit bereikt. Ook veel lokale leveranciers pikken een graantje mee.

De keuze viel op Hongarije vanwege de sterke infrastructuur, beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten en een ligging in het centrum van Europa. Bovendien profiteren de Chinezen van subsidies van de lokale overheid.

Met een oppervlakte van bijna 50.000 vierkante meter, verdeeld over twee gebouwen en drie verdiepingen, behoort de nieuwe fabriek tot de grootste productiefaciliteiten van Lenovo. De productielijn kan meer dan duizend servers en vierduizend workstations per dag produceren.

Onder leiding van de vaak bekritiseerde premier Viktor Orban wist Hongarije veel EU-subsidies binnen te slepen. De afgelopen jaren investeerde de Duitse auto-industrie grootscheeps in Hongarije. Lenovo behoort tot de eerste techbedrijven die in de buurt van Boedapest neerstrijkt.

Lenovo Hongarije

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7366295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.