Managed hosting door True

Eurofiber-ceo Goldblum ontvangt FttH-award

 

Alex Goldblum Eurofiber FttH Conference 2022

Alex Goldblum (r) ontvangt de award uit handen van voorzitter Eric Festraets van FttH Council Europe.

Topman Alex Goldblum van de Maarssense glasvezelaanbieder Eurofiber is Europees onderscheiden voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling en promotie van glasvezelverbindingen. In Wenen ontving hij de Charles Kao Award tijdens de FttH Conference 2022, georganiseerd door het samenwerkingsverband van glasvezelaanbieders FttH Council Europe.

Goldblum is sinds 2007 chief executive officer van Eurofiber, dit jaar dus vijftien jaar. Hij is grotendeels verantwoordelijk voor de groei die het bedrijf vanaf die tijd heeft doorgemaakt. Volgens de leverancier verfijnde Goldblum de bedrijfsfilosofie van open access-netwerken als motor voor innovatie en welvaart. Bij een open access-netwerk bepalen klanten zelf welke diensten, applicaties en aanbieders ze op het netwerk gebruiken.

Inmiddels bestaat de Eurofiber Group uit de bedrijfsonderdelen Eurofiber, DCspine en Matrixmind in Nederland en België, Dataplace in Nederland, alsmede vijf Franse bedrijven. Gezamenlijk telt hun glasvezelnetwerk ruim zestigduizend kilometer. Elke week komt er ruim veertig kilometer bij.

Charles Kao

De Charles Kao Award is vernoemd naar de Chinese wetenschapper die wordt gezien als pionier op het gebied van optische communicatie. In 2009 kreeg hij voor zijn werk op dit gebied de Nobelprijs voor de Natuurkunde, die hij moest delen met twee andere wetenschappers. Kao overleed in 2018.

De FttH Conference 2022 in Wenen ontvangt tussen 23 en 25 mei ruim 3.500 mensen van meer dan duizend bedrijven uit zo'n honderd landen. Er zijn ten minste honderd exposanten en partners aanwezig in het complex van Messe Wien. De bijeenkomst is een van de grootste evenementen van de glasvezelsector. Thema's die aan bod komen variëren van nieuwe technologie, breedbandinvesteringen, duurzaamheid van telecominfrastructuur en duiding van de diverse glasvezelmarkten.

FttH staat voor Fiber to the Home, de technologie waarbij glasvezel wordt doorgetrokken tot aan woningen en bedrijvenpanden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7357923). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.