Managed hosting door True

Eindelijk vrije modemkeuze voor eindgebruikers

 

Nederlandse eindgebruikers zijn vanaf vrijdag 28 januari niet langer gebonden aan het modemaanbod van hun provider. Het VTKE, een alliantie van Europese fabrikanten van telecomapparatuur, is blij met deze vrije modemkeuze.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) had vorig jaar juli al bepaald dat internetproviders niet langer eindgebruikers kunnen verplichten hun modems te gebruiken. De Europese Unie is al sinds 2015 vóór vrije modemkeuze. Na Finland, Duitsland en Italië komt nu ook Nederland over de brug.

Het VTKE (Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller) zet zich al jaren in voor vrije modemkeuze. Providers beweerden lang dat er technische en veiligheidsredenen waren om vrije modemkeuze niet mogelijk te maken. En dat terwijl deze al uitvoerig waren besproken en herhaaldelijk weerlegd. Bovendien blijkt uit de landen waar de vrije modemkeuze reeds vele jaren bestaat, dat geen van deze bezwaren uiteindelijk bewaarheid werd.

Volgens een woordvoerder van VTKE leidt de vrije modemkeuze ertoe dat meer innovaties bij de eindgebruikers terecht komen. Bovendien kunnen zij dan een keuze maken die past bij hun behoefte en budget.

In België bestaat nog geen vrije modemkeuze. Maar de eerste stappen worden binnenkort gezet. Het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) is plan om nog dit kwartaal hierover een openbare raadpleging op te zetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7308258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.