Managed hosting door True

Lancom levert Wifi 6-netwerk Euroborg FC Groningen

 

v.l.n.r.: Vincent Coljé (financieel & ict-manager FC Groningen), Ajin Ku (Benelux-directeur Lancom Systems), Gert Smits (directeur RSE Telecom & ICT), Wim Bos (directeur en eigenaar Lumiad) in de Euroborg.

Het voetbal is dit seizoen niet best in de Euroborg, het thuisstadion van FC Groningen. Maar, supporters hoeven zich niet te vervelen als ze straks weer het stadion in mogen. De Euroborg beschikt namelijk over een nieuw Wifi 6-netwerk op basis van Lancom-apparatuur.

Uit eigen onderzoek van FC Groningen bleek dat veel supporters voor, tijdens en na wedstrijden slecht verbinding konden maken met het draadloze netwerk in het stadion. De club is met de kritiek aan de slag gegaan en beschikt nu als ‘Trots van het Noorden’ over een Wifi 6-netwerk op basis van Lancom-apparatuur. Dat moet zelfs bij een volle bak met 22.500 toeschouwers zorgen voor stabiel draadloos internet.

Het nieuwe wifi-netwerk is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Lancom Systems, Lumiad en RSE Telecom & ICT. Met de Lancom Management Cloud kan het netwerk worden gemonitord en beheerd. Er zijn 124 Wifi 6-access points van Lancom geplaatst in het stadion. Ook heeft de techleverancier switches met hoge beschikbaarheid en next-generation firewalls aan het stadion geleverd. Het Wifi 6-netwerk biedt in het hele stadion bereik, ook wanneer er geen wedstrijden, maar evenementen, vergaderingen, beurzen of congressen zijn.

Bandbreedtes en kanalen

"Goed internet hoort bij deze tijd"

Volgens de aanbieders komen de sterke punten van Wifi 6 ten opzichte van vorige standaarden vooral naar voren in drukke omgevingen met een groot aantal apparaten dat verbinding wil maken met het netwerk. ‘Als meerdere apparaten tegelijkertijd proberen te zenden, botsen de verschillende datatransmissies met elkaar en verslechtert de netwerkverbinding. Door efficiënter gebruik te maken van de beschikbare bandbreedtes en kanalen, vergroot Wifi 6 de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk. De latency neemt hierdoor af en de gebruikerservaring wordt verbeterd.’

Dat is een groot voordeel in verband met het toenemende gebruik van ‘datahongerige applicaties’ zoals streaming, video, ar en vr, zo stellen zij. Wifi 6 is volgens hen om die redenen ook in opkomst op andere drukke plekken zoals scholen, universiteiten, winkelcentra, luchthavens en kantoren en andere drukke plekken.

Het netwerk is een aantal keren getest toen er nog publiek bij de wedstrijden aanwezig was en na een aantal maanden is het nu definitief opgeleverd. ‘Goed internet hoort bij deze tijd en we zijn blij dat nu ook tijdens wedstrijden in een uitverkocht stadion te kunnen waarborgen’, stelt de ict-manager van FC Groningen Vincent Coljé

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7301757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.