Managed hosting door True

Avit en Wingmen bouwen aan Europees Cisco-huis

 

Quadrum Capital stapt in bij de Nederlandse it-dienstverlener Avit Group en de Deense branchegenoot Wingmen. Beide bedrijven werken al drie jaar samen en willen nu een Europees platform voor Cisco-diensten opbouwen.

Avit uit Vianen en Wingmen uit Kopenhagen willen een specialistisch netwerk van Cisco Gold gecertificeerde integrators en managed service providers in Europa opzetten. Op deze manier bieden ze internationaal opererende klanten toegang tot een uitgebreid portfolio van Cisco-diensten. Of zoals Wingmen het formuleert in een persverklaring: 'We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een acquisitiestrategie voor het verder ontwikkelen van onze Cisco-beheerdiensten. We hebben echter geconstateerd dat geen enkel kandidaatbedrijf perfect past, of ze waren te breed of te klein. We schatten in dat het drie tot vier jaar duurt om deze diensten zelf te ontwikkelen. Met dit nieuwe netwerk kunnen we onze klanten deze diensten al in 2022 aanbieden.'

Investeerder Quadrum uit Almelo is als financier aangetrokken voor het opzetten en uitbouwen van het Europese Cisco-netwerk. Avit en Wingmen fuseren daarbij niet maar blijven als onafhankelijke bedrijven gerund. Wel komt er aan de top van het netwerk een directieraad met twee directeuren: Kåre Christensen van Wingmen en Ronald Kraanen van Avit. Samen hebben de twee bedrijven circa tweehonderdvijftig gecertificeerde it-specialisten en softwareontwikkelaars in dienst. De gezamenlijke omzet bedraagt ​​in 2021 zo'n honderd miljoen euro.

24/7

Avit is zo'n twintig jaar oud en sterk in netwerkintegratie. Het bedrijf nam in 2020 softwareontwikkelaar Ifective uit 't Harde over. Een aantal jaren daarvoor, toen Avit Group nog Avit Systems heette, nam het de bedrijven Xantes ICT en IP Dialtone over. De laatste tijd heeft het geïnvesteerd in de internationale groei met de oprichting van Avit International en Avit België en het openen van kantoren in de VS en Azië om een 24/7-'follow-the-sun'-dienstverlening te garanderen.

Wingmen, opgericht in 2017, heeft in sneltreinvaart een goedlopend Cisco-huis opgebouwd met diensten rond netwerken, datacenters en beveiliging. Het telt ruim zestig medewerkers en maakte in november een winst van 21 miljoen Deense kronen (ongeveer 2,8 miljoen euro) voor belastingen bekend voor het boekjaar 2020-21. Anderhalf jaar na de start wist het bedrijf al het Cisco Gold Partner-certificaat binnen te halen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7298629). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.