Managed hosting door True

Alternate/Wave groeit boven miljard omzet

 

Distributiecentrum

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft de distributiegroep Alternate/Wave meer dan een miljard euro aan omzet gedraaid. Ook de winst steeg stevig.

Vooral Alternate heeft kunnen inspelen op de lockdowns ten gevolge van de pandemie, schrijft het bedrijf in een persbericht. De vertragingen in de commerciële sector (als gevolg van stopgezette of uitgestelde investeringen) werd daarmee ruimschoots gecompenseerd.

Naast de klassieke it-producten is er sinds het begin van de pandemie ook veel vraag naar speelgoed-, tuin-, gereedschap-, outdoor-, barbecue- en huishoudartikelen. Allemaal categorieën die Alternate/Wave sinds enkele jaren aan zijn gamma heeft toegevoegd. Een succesfactor waren de partnerschappen met fabrikanten die in de loop van vele jaren zijn gegroeid. Daardoor was het mogelijk een moeilijke periode door te komen waarin producten schaars waren.

Volgend jaar viert Alternate zijn dertigste verjaardag. De knelpunten rond beschikbaarheid van producten en het wispelturige koopgedrag van klanten zullen dan nog niet voorbij zijn, denkt het bedrijf. Toch zegt ceo Carsten Kellmann dat zijn onderneming goed gepositioneerd is om de uitdagingen aan te gaan.

Alternate werd in 1992 opgericht in het Duitse Linden. Het is sinds 1998 ook gevestigd in Nederland als zelfstandige aftakking van de Duitse moederorganisatie en telt momenteel 160 medewerkers. In België staan er negentig medewerkers op de loonlijst. Per dag verzendt Alternate gemiddeld 15.000 pakketten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7242545). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Wat een slecht bedrijf is dat. Veel grijs inkopen waardoor je als consument geen fabrieksgarantie hebt op je aankopen.

2x meegemaakt never nooit meer via alternate of wave.

Leugens. Na tonnen aan euros van klanten te hebben gejat en met een detailhandel percentage van nog geen 10% winst heb je geen drol aan die cijfers als ze al waar zijn. Dit bedrijf is rot van binnen met een hoop discriminatie! Popie jopies aan het roer zo over het paard getilde figuren :-)
Een hoop klanten uhhhh ex klanten zien deze toko liever kapot gaan!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.