Managed hosting door True

Ook cijfers Amazon schieten de lucht in

 

Amazon heeft, in navolging van Apple, Alphabet en Microsoft, een verbluffend goede periode achter de rug. De omzet van de onlineretailer van oprichter Jeff Bezos, die vorige week nog een ruimtereis maakte, gaat 'sky high'. De omzet steeg afgelopen kwartaal zo'n 27 procent ten opzichte van een jaar geleden. De nettowinst vloog met 48 procent omhoog. Het succes komt deels op conto van Amazon Web Services (AWS).

De clouddivisie AWS is goed voor ruim een zesde van de totale omzet van Amazon. Het bedrijfsonderdeel zag de omzet in het tweede kwartaal 37 procent toenemen tot bijna 15 miljard dollar terwijl het bedrijfsresultaat 25 procent groeide tot zo'n 4,2 miljard dollar.

Het was voor Amazon de eerste keer dat de bedrijfsresultaten niet werden gepresenteerd door Jeff Bezos. De Amazon-oprichter, miljardair en kersverse ruimtetoerist, draagt de leiding over het bedrijf vanaf dit kwartaal over aan Andy Jassy. Jassy gaf tot nu toe leiding aan AWS.

Andere bedrijven

De kwartaalcijfers van Amazon doen niet onder voor de cijfers die andere grote Amerikaanse techbedrijven eerder deze week presenteerden. Google boekte in het tweede kwartaal bijna een verdriedubbeling van zijn winst bij een omzet die 62 procent toenam. Het bedrijfsonderdeel Google Cloud krikte de verkoop 53 procent op, bij een ruime halvering van het kwartaalverlies.

Microsoft boekte 21 procent meer omzet en 47 procent meer winst. De omzet van de divisie Azure steeg zelfs ruim 50 procent. Bij Apple nam de omzet in het afgelopen kwartaal 36 procent toe, de winst zelfs 83 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7223251). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.