Managed hosting door True

Meer omzet en winst voor Zwitserse Also

 

De Zwitserse ict-distributeur Also heeft er een prima 2020 op zitten. Het bedrijf kon zowel zijn omzet als zijn winst met dubbele cijfers opkrikken.

Also heeft in 2020 een omzet gedraaid van 11,9 miljard euro, ruim 11 procent meer dan een jaar eerder. De ebitda, winst voor belastingen en afschrijvingen, tikte af op 227,5 miljoen. Dat is bijna zestien procent meer dan in 2019.

Het bedrijf geeft toe dat de coronapandemie geen windeieren heeft gelegd. ‘Het fundament van remote communication. Ict is de basis van het nieuwe normaal en de post-pandemie-fase’, zegt ceo Gustavo Möller-Hergt.

Voor 2021 verwacht Also dat de hausse aanhoudt. Het bedrijf gaat uit van een ebitda van 240 tot 255 miljoen euro. Op wat langere termijn moet dat aangroeien tot 280 à 350 euro, geholpen door eventuele acquisities.

Hulp aan resellers

"Ict is de basis van het nieuwe normaal en de post-pandemie-fase"

Aan het begin van de coronaperikelen maakte Also bekend zijn wederverkopers tegemoet te komen als deze in liquiditeitsproblemen dreigen te raken, bijvoorbeeld door uitstel van betalingen en flexibele kredieten.

Alle resellers worden continu geanalyseerd met behulp van business intelligence. Op deze manier heeft de ict-distributeur naar eigen zeggen een duidelijk en precies overzicht van partijen die structureel gezond zijn, maar nu mogelijk in de problemen komen door de pandemie. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7141907). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.