Managed hosting door True

Protinus IT wint netwerkaanbesteding UMCG

 

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft de opdracht voor de levering van actieve netwerkcomponenten, het bijbehorend onderhoud plus aanvullende diensten en de advisering gegund aan Protinus IT. De omvang van de overeenkomst wordt door het UMCG geschat op 6 tot 7,5 miljoen euro.

Protinus IT is met deze gunning de ‘single point of contact’ voor het academisch ziekenhuis als het gaat om de levering van actieve netwerkcomponenten en aanverwante dienstverlening. De overeenkomst heeft een initiële looptijd van twee jaar met een verlenging van tweemaal een jaar.  

Het UMCG schreef de aanbesteding uit om te kunnen blijven voldoen aan de behoeften op het gebied van netwerkcomponenten voor zowel de vervangings- als de uitbreidingsinvesteringen. Het ziekenhuis gaat diverse nieuwe diensten en services ontwikkelen die gebruik zullen maken van dit netwerk.

De scope omvat actieve netwerkcomponenten van datacenters tot accespoints. Die componenten zijn onder te verdelen in lan- en dc-lan-routers en (content)switches, ddos-protectie, application delivery controllers, w-lan, firewalls en intrusion prevention systems (ips). Naast onderhoud en advisering levert Protinus IT aanvullende diensten als het verzorgen van inruil en het regelen van opleidingen.

Het UMCG beoordeelde de Houtense ict-dienstverlener als geschiktste aanbieder omdat het bedrijf naast de vereiste merken en typen uit de huidige installed base, een breed portfolio kan leveren. Ook speelde mee dat Protinus goed in staat is flexibel in te spelen op de toekomstige behoeften van het UMCG.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7116359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.