Managed hosting door True

VMware klaagt nieuwe ceo Nutanix aan

 

ceo Nutanix

Rajiv Ramaswami is de nieuwe ceo van Nutanix

VMware is niet blij met de aanstelling van zijn voormalige operationeel directeur (coo) Rajiv Ramaswami als nieuwe algemene directeur (ceo) van Nutanix. De onderneming spreekt van contractbreuk. Nutanix weerspreekt dit.

VMware is naar het Superior Court of the State of California, County of Santa Clara, gestapt met de aanklacht tegen Ramaswami persoonlijk. Volgens het bedrijf heeft hij de plicht tot vertrouwelijkheid geschonden. ‘Minstens twee maanden voordat hij ons bedrijf verliet en terwijl hij meehielp de strategische visie en richting van VMware gestalte te geven, had hij geheime ontmoetingen met de complete Raad van Bestuur van Nutanix om er de directeur te worden. Twee dagen nadat hij VMware verliet, trad hij aan als ceo bij Nutanix’, aldus VMware in een verklaring.

Nutanix repliceert dat VMware het onjuist vindt dat mensen gesprekken hebben over een nieuwe baan en noemt de actie van VMware misleidend en ingegeven door het feit dat het bedrijf een waardevol personeelslid verliest, nota bene aan een concurrent.

Weinig kans

Analist Holger Mueller van Constellation Research oordeelde bij de bekendmaking dat Ramaswami Nutanix gaat leiden, dat Nutanix een expert op het gebied van multicloud binnenhaalt en tegelijk een concurrent verzwakt.

Op TechCrunch stelt Mueller dat de rechtszaak weinig kans van slagen heeft. ‘In een staat waar werknemersschap vrij is, hebben dergelijke zaken gewoonlijk weinig succes.’

Interessant aan de zaak vindt hij overigens de vraag of het voeren van een sollicitatiegesprek door een hooggeplaatste werknemer voldoende is om te spreken van contractbreuk, of dat daar pas sprake van is als de informatie van de vorige werkgever daadwerkelijk wordt ingezet bij de nieuwe.

Ongeacht de uitkomst van de rechtszaak, vertroebelt dit wel een vlotte inwerking van Ramaswami als nieuwe ceo van Nutanix. Hij neemt de leiding over van medeoprichter Dheeraj Pandey die afgelopen zomer aankondigde af te treden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7114770). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.