Managed hosting door True

Uniserver en MKB Fonds splitsen Micros

 

splitsing

Clouddienstverlener Uniserver en participatiemaatschappij MKB Fonds hebben Micros Internetdiensten uit Schiedam gekocht. Daarbij neemt Uniserver de infrastructuur van Micros over en voegt MKB Fonds de Micros-organisatie toe aan zijn deelneming, de ict-dienstverlener Futureproof Group.

Micros startte in 1981 als winkel voor verkoop van computers en onderdelen, breidde dit uit met administratieve software voor opleidingsinstituten, lokale overheden en handelsbedrijven, en biedt tegenwoordig een totaalpakket aan cloud- en hostingdiensten, netwerkoplossingen, werkplekbeheer en beveiliging.  

Volgens Emiel Havinga, partner bij MKB Fonds, is er in de markt voor ict-dienstverleners duidelijk sprake van een consolidatietrend in een gefragmenteerde markt. Bedrijven starten een volgende groeifase of zijn juist op zoek naar een kopende partij. Zo vond Leo Verhart, oprichter en eigenaar van Micros, het na bijna veertig jaar tijd worden het stokje over te dragen, in deze constructie dus aan twee partijen. 

Voor MKB Fonds is de overname de elfde transactie in de ict-sector. Vorige maand nam de investeerder ict-dienstverlener IT Worxx uit Emmen over. Gekochte ondernemingen worden opgenomen in het samenwerkingsverband Futureproof Group. De groep is goed voor een gezamenlijke omzet van ruim zeventig miljoen euro met bijna vierhonderd medewerkers.

Voor Uniserver is de overnamedeal de tweede transactie in korte tijd. Eind augustus kocht de clouddienstverlener uit Alkmaar branchegenoot Denit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7087444). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.