Managed hosting door True

Codeerkennis en donatie-pc's gezocht voor Kenia

 

Foto: Dean

De Fair Trade Software Foundation (FTSF) zoekt it-bedrijven die vrijwillig mee willen werken aan het ontwikkelen van een arbeidsbemiddelings-app voor jonge Keniaanse ict'ers. Dean, een andere hulporganisatie, zamelt it-hardware voor hergebruik in om met de doorverkoop-opbrengst het ict-onderwijs in Kenia (en Tanzania) te ondersteunen.

In Kenia probeert de sociale onderneming Slumcode, dat lid is van de Fair Trade Software Foundation, kansarme jongeren in de hoofdstad Nairobi te helpen door hen ict-opleidingen te laten volgen, te zorgen voor ict-middelen en te bemiddelen bij klussen. Het bedrijf werkt momenteel aan een web- en mobiele applicatie die vraag (it-opdrachten) en aanbod (onder meer freelance-webontwikkelaars en hardware-reparateurs) bij elkaar te brengen.

Hoewel ontwikkeling van de applicatie gestaag verloopt, is hulp noodzakelijk voor succesvolle voltooiing, laat FTSF weten. Zo wordt aanvullende kennis van het Laravel Framework en PostgreSQL gevraagd om de web-app af te maken. Bij de mobiele app is juist kennis nodig van het Flutter framework (Android en IOS). Verder kan het Slumcode-team nog ondersteuning en expertise op gebied van hosting, cloud computing, testing en kwaliteits-auditing gebruiken.

FTSF zoekt techbedrijven die hieraan mee willen werken op vrijwillige basis. Hoofdambassadeur van de stichting is Competa IT, een softwareontwikkelaar uit Rijswijk (spin-off van Shell). Ook de Utrechtse it-dienstverlener Incentro is aangesloten bij FTSF.

Dean

Een andere hulpvraag komt van Dean (Digital Education Africa Network) Deze non-gouvernementele organisatie (ngo) is een nieuwe campagne gestart om pc's en andere it-hardware in te zamelen voor hergebruik. Daarbij gaat het om onderdelen van een apparaat of het gehele apparaat zelf. Met de opbrengst van de doorverkoop financiert Dean digitale onderwijsmodules en tablets die in Kenia en Tanzania worden gebruikt in schoolklassen.

In het verleden werd afgeschreven hardware vaak per schip naar Afrika getransporteerd voor herinzet, maar uit milieuoverwegingen willen veel organisaties dat niet meer. Vandaar dat Dean het recyclen en refurbishen (herbekleden) in Nederland zelf laat uitvoeren. Daarbij werkt de ngo samen met hardware-refurbisher SiSo IT Services. Dit bedrijf uit Almere garandeert dat alle hardware veilig wordt verwerkt zonder het risico op data-verlies met behulp van gecertificeerde wiping-software van Blancco. Partijen, die hun hardware doneren, worden op de hoogte gehouden van wat er met hun materiaal gebeurt.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7076604). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!