Managed hosting door True

KPN breidt WLAN-activiteiten uit

 

Acquisitie in Nederland en samenwerkingsovereenkomst in Duitsland versterken KPN’s portfolio op het gebied van breedbandconnectiviteit.

KPN N.V. heeft vandaag een controlerend belang verworven in de Nederlandse onderneming HubHop B.V., een Wireless Local Area Network ’hotspot’ provider. Bovendien maakte KPN’s Duitse dochter E-Plus bekend een uitgebreide wireless LAN (WLAN)-samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met NetCheckIn GmbH uit Duitsland. Dankzij deze initiatieven kan KPN zijn positie in de opkomende WLAN-markt versterken en daarmee de basis leggen voor de verdere ontwikkeling en levering van draadloze toegang tot breedband-Internet. KPN heeft EUR 1,5 miljoen geïnvesteerd in de verwerving van het controlerend belang in HubHop B.V., de grootste provider van publieke WLAN hotspots in Nederland. Het bedrijf bezit en exploiteert momenteel 35 hotspots in Nederland (waaronder het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en de Beurs van Berlage in Amsterdam). Als een van de eerste bedrijven die actief waren op de Nederlandse WLAN-markt heeft HubHop B.V. een belangrijke rol gespeeld bij het promoten van de voordelen die publieke WLAN’s bieden voor draadloze breedbandconnectiviteit, naast de uitgebreidere mobiele GPRS- en UMTS-netwerken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.