Managed hosting door True

Fore Freedom krijgt Nieuw-Zeelandse steun

 

Glasvezel

De Nieuw-Zeelandse investeerder Morrison & Co neemt Fore Freedom over. Dit is een ontwikkelaar, eigenaar en exploitant van zakelijke glasvezelnetwerken uit Hedel. De nieuwe eigenaar neemt de aandelen over van de Engelse kapitaalverschaffer Ancala Partners.

Morrison & Co heeft ervaring in investeringen in digitale infrastructuur, onder andere middels belangen in Vodafone New Zeeland en Canberra Datacenters. Met de komst van de nieuwe geldschieter kan Fore Freedom de verdere aanleg van collectieve verglaasde netwerken op bedrijventerreinen financieren, alsook de maatwerkoplossingen voor bedrijfsverzamelgebouwen. 

Fore Freedom is ruim tien jaar oud. Het bedrijf claimt een voor iedere ondernemer betaalbaar glasvezelnetwerk te leveren. Een zestigtal internetdienstenaanbieders is aangesloten op het netwerk. Fore Freedom Holdings werkt samen met een gelieerd aannemingsbedrijf (I-Conn Infra)  om snel netwerken en aansluitingen te realiseren. Door deze samenwerking beschikt het over ruim 450 kilometer stalen leidingen die zijn in te zetten voor zwaarbeveiligde telecomtracés.

Consolidatie

Volgens het bedrijf ondergaat de glasvezelbranche een consolidatieslag. Door met een nieuwe investeerder in zee te gaan, wil Fore Freedom zelfstandig kunnen opereren. Vincent Gerritsen, hoofd van de Europese tak Private Markets van Morrison & Co, stelt dat 'een aanzienlijk potentieel bestaat om de glasvezelnetwerken van Fore Freedom uit te breiden naar meer Nederlandse bedrijvenparken die momenteel afhankelijk zijn van tragere en minder energie-efficiënte connectiviteitstechnologieën.'

Saillant detail: toen Fore Freedom in september 2018 werd overgenomen door de nu uittredende investeerder Ancala Partners was Gerritsen als partner van Ancala betrokken bij deze deal. Hij stapte in september 2019 over naar Morrison & Co. Een jaar later weet hij de glasvezelaar opnieuw van nieuw kapitaal te voorzien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7069529). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.