Managed hosting door True

Pure Storage koopt Kubernetes-specialist Portworx

 

De Amerikaanse opslagspecialist Pure Storage neemt de Kubernetes-startup Portworx over. Het betaalt voor het bedrijf 370 miljoen dollar en is daarmee meteen de grootste overname voor Pure Storage tot nu toe.

Portworx bouwt een Kubernetes-platform waarmee organisaties kritische applicaties in productie kunnen draaien binnen containers. Onder meer Lufthansa, GE, Comcast en T-Mobile zijn klant bij het bedrijf. De overname betekent een verdere uitbreiding van het aanbod van Pure Storage in de snelgroeiende markt voor multi-cloud data services, met betere ondersteuning voor Kubernetes en containers. Door Portworx-dataservices voor containers te combineren met de dataplatformen van Pure en de Pure Service Orchestrator-software, biedt Pure nu een uitgebreide suite van datadiensten.

‘Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van onze data-aanpak naar zowel traditionele als cloud-native applicaties', stelt Charles Giancarlo, voorzitter en topman van Pure Storage, in een verklaring.

Vandaag wordt 95 procent van de nieuwe toepassingen ontwikkeld in containers, volgens het marktonderzoeksbureau 451 Research. Tegen 2025 voorspelt concurrent Gartner dat 85 procent van de bedrijven wereldwijd containers in productie zullen hebben, tegenover 35 procent in 2019.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7058497). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.