Managed hosting door True

Sanderinks Oranjewoud in rode cijfers

 

Daling

Het zakenimperium van Gerard Sanderink vertoont opnieuw een barst. Zijn grootste bedrijf, het jarenlang winstgevende Oranjewoud, moet over 2019 een verlies melden van vijf miljoen euro. Het moederbedrijf van Strukton (1.916 miljoen omzet) en het ingenieursbureau Antea kondigt dit voorlopige cijfer alvast aan.

Het lukt momenteel nog niet de jaarcijfers over 2019 te publiceren. De raad van bestuur van Oranjewoud noemt de coronacrisis als voornaamste oorzaak voor dit uitstel. Vooral de divisies Railsystemen en Civiele infrastructuur zitten in de rode cijfers.

Over de resultaten van automatiseerder Centric, het andere grote bedrijf van Sanderink, bestaat nog steeds onzekerheid. Accountant EY wil de jaarrekening niet aanpassen zoals Sanderink dat graag zou zien. Eerst was in de jaarrekening een winst van 18 miljoen vastgelegd. Begin dit jaar stelde Sanderink in een rechtszaak dat 11 miljoen verlies was geleden. Later corrigeerde Centric dit: er was wel winst behaald maar minder dan aanvankelijk was gepubliceerd.

Centric verliest overigens ook vertrouwen onder klanten, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau Quint. Verder verloor Centric onlangs een belangrijke aanbesteding van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) aan Cegeka dat zich steeds sterker als concurrent ontpopt op de outsourcingsmarkt. Diverse voormalige Centric-managers zijn naar Cegeka overgestapt. 

Een ander belang van Sanderink, het zonnepanelenbedrijf DSS uit Goor, heeft het eveneens financieel zwaar. Volgens dagblad Tubantia weigert Sanderink dit bedrijf te redden. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6940822). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.