Managed hosting door True

Dataplace opent nieuw datacenter in Hoofddorp

 

Datacenter van Dataplace in Hoofddorp

Dataplace heeft de deuren van zijn nieuwe datacenter in Hoofddorp geopend. De bouw ervan werd eind 2018 aangekondigd. Vanuit de locatie kan het bedrijf uit Alblasserdam nu ook de regio Amsterdam bedienen, die als een van de belangrijkste datacenterhubs in Europa veel aantrekkingskracht heeft op internationaal opererende bedrijven.

Het datacenter aan de Parellaan in Hoofddorp is volgens Dataplace vergelijkbaar met een Tier III-locatie. Het heeft een gebouwoppervlakte van circa 4500 vierkante meter en een netto datacenteroppervlakte van tweeduizend vierkante meter. Het datacenter is volledig redundant (2N) gebouwd.

Jan Bonke, manager Operations van Dataplace, zegt daarover: 'Het design van de technische installaties hebben wij vanuit onze eigen expertise en ervaring in-house ontwikkeld. Onze engineers zijn tot een 2N-oplossing gekomen die een volledig gescheiden A & B-voeding biedt. Dit ontwerp sluit aan bij de wensen en behoeften die de markt op dit moment stelt aan een modern datacenter.'

Dataplace bestaat sinds 2011 en maakt sinds 2016 deel uit van glasvezelaanbieder Eurofiber. Vanuit zes carrier neutrale datacenters in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Noord-Brabant worden (twin) datacenterdiensten geleverd.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6930121). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.