Managed hosting door True

Alibaba steekt miljarden in eigen chips en servers

 

Alibaba gaat de komende drie jaar 28 miljard dollar investeren in cloud-infrastructuur, eigen chips, servers en een besturingssysteem. De Chinese internetgigant die tot de grootste cloudproviders ter wereld behoort, wil minder afhankelijk worden van Amerikaanse leveranciers van cruciale technologie. Met eigen chips omzeilt Alibaba toekomstige Amerikaanse boycotmaatregelen en andere handelsbeperkingen.

Jeff Zhang die Alibaba’s clouddivisie leidt, kondigt de miljardeninvestering in een persverklaring aan. Alibaba Cloud ziet na de coronacrisis een verdere stijging van de vraag naar videovergaderen en andere live streams. Ook wordt een versnelde digitale transformatie verwacht, nu bedrijven beseffen dat digitalisering bijdraagt aan hun continuïteit.  

Alibaba is behalve in Azië, Australië en het Midden-Oosten ook in de VS en Europa actief. Volgens Gartner is Alibaba bij de cloud database management systemen na Amazon en Microsoft de nummer drie op de wereldranglijst. Bij infrastructure-as-a-service is het Chinese bedrijf eveneens derde, terwijl Alibaba in Azië marktleider is. De aankondiging meer eigen technologie te gaan ontwikkelen, past in de trend dat China op gebied van chips, software en besturingssystemen een eigen weg wil gaan volgen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6917465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.