Managed hosting door True

AMD verbetert flash-geheugen aanzienlijk

 

HAARLEM - Advanced Micro Devices heeft zijn technologie voor flash-geheugen verbeterd door snellere gegevensuitwisseling en een stabielere omgeving te creeëren.

AMD meldt dat apparatuur met de nieuwe geheugens in de tweede helft van dit jaar op de markt komt. Het gaat dan vooral om pda’s en andere handpalmcomputers. De nieuwe technologie zorgt ervoor dat de apparaten twee keer zoveel data kunnen opslaan zonder in te boeten aan prestaties, betrouwbaarheid en levensduur en zonder kostenverhoging.   Flash memory is te beschouwen als een harde schijf, maar dan zonder bewegende delen. De nieuwe technologie, MirrorBit genaamd, staat a-synchrone toegang toe met snelheden van negentig nanoseconden.   "Het gebruik van MirrorBit is een mijlpaal voor de geheugendivisie van AMD", zegt Bertrand Cambou, vice president van de flash-divisie. "Door een kostenstructuur te bieden die twee generaties voorligt op vergelijkbare, standaard flash-technologieën, biedt MirrorBit veel voordelen voor de code- en data-opslagmarkten."   AMD kan wel wat succes gebruiken, omdat juist deze flash-divisie het afgelopen kwartaal een verlies te verwerken kreeg van 9,2 miljoen dollar. AMD wil de komende twee maanden tweehonderd mensen ontslaan die nu nog werken in de fabriek in Texas. Het bedrijf is van plan de fabriek in Austin, die nu de Duron-chip maakt, om te vormen tot fabricagehal van de flash-geheugenproducten.   Teus Molenaar

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6888). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.