Managed hosting door True

Google Cloud koopt Dordtse mainframeverhuizer

Met Cornerstone wordt het gemakkelijker om oude mainframe-applicaties over te zetten naar Google Cloud Platform

 

Mainframe 4 bij 3

Ict-dienstverlener Cornerstone uit Dordrecht komt in handen van Google Cloud. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij de migratie van legacysoftware van mainframes naar publieke cloudomgevingen. Google Cloud gaat de technologie van Cornerstone inzetten als basis voor zijn mainframemigratiedienst.

De inlijving van Cornerstone moet het voor organisaties gemakkelijker maken om hun (oude) mainframe-applicaties over te zetten naar het Google Cloud Platform (GCP). Ze worden daarbij geholpen door de dienstverleningstak van Google en zijn dienstenpartners.

Bij veel organisaties draaien bedrijfskritische applicaties sinds jaar en dag op mainframes. Volgens Google Cloud, net als Google onderdeel van Alphabet, missen ze daarmee de mogelijkheid om snel te innoveren. Met cloud computing is het mogelijk om toepassingen en infrastructuur te moderniseren, schaarse middelen beter in te zetten en minder met ict bezig te zijn. De migratie van bedrijfskritische toepassingen naar de cloud is echter niet eenvoudig, weet ook Google.

Microservices

De technologie van Cornerstone zet legacyprogramma’s die zijn geschreven in Cobol, PL/1 of Assembly om in losse microservices. Door deze vervolgens in een container te zetten, worden ze cloud native en dus geschikt voor de cloud. Dit proces gebeurt grotendeels geautomatiseerd.

Cornerstone werd opgericht in 1989, voornamelijk als dienstverlener die organisaties helpt bij de ontmanteling van mainframes en bij de conversie naar client/server-omgevingen. Rond de eeuwwisseling was het bedrijf druk met de Y2K-problematiek en de overgang naar de euro. De laatste jaren heeft de Dordtse onderneming zich toegelegd op kwaliteitsanalyse, softwareanalyse, applicatiemodernisering en migratie naar de cloud. Onder de klanten bevinden zich Achmea, Wehkamp, UWV, Univé, ING en Rijkswaterstaat.

Kortgeleden sloot Google Cloud een overeenkomst met IBM voor ondersteuning van IBM Power Systems in GCP. Ook dit moet de migratie van legacysystemen naar de cloud vereenvoudigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6882067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.