Managed hosting door True

Handelstak Eneco neemt met Emagiz afscheid van legacy

Utrechtse ict-dienstverlener Conclusion gaat platform op termijn beheren

 

Zonne-energie

Eneco Energy Trade (EET), de handelstak van energiebedrijf Eneco, zet het ontwikkelplatform Emagiz uit Enschede in om legacy uit te faseren en applicatiespecialisten in staat te stellen zelf integraties te ontwikkelen en te beheren.

Emagiz is een integratie-oplossing gebaseerd op de low-code-techniek waarbij gebruikers modelleren in plaats van coderen. De technologie wordt ontwikkeld, geleverd en onderhouden door de Cape Groep uit Enschede. Ook Royal BAM, TVM Verzekeringen en PostNL gebruiken de tool. Volgens het bedrijf zijn businessmedewerkers met Emagiz in staat een integratieoplossing te ontwikkelen en hoeven er geen developers te worden ingezet. Eneco gaat de tool inzetten voor het uitwisselen van marktberichten, dit zijn berichten tussen alle marktpartijen zoals Tennet en netbeheerders en voor de communicatie met externe partijen.

Dure specialisten overbodig

"Het stelt ons in staat om met een jong team van applicatiespecialisten integraties te kunnen ontwikkelen waarbij voorheen specialistische kennis nodig was van schaarse integratiespecialisten en .net developers"

Het eerste contact tussen Emagiz en Eneco kwam tot stand via PVNed uit Goes. Dit is een onafhankelijke adviseur binnen de energiemarkt. Rogier Mastenbroek, domain architect trade van Eneco Energy Trade, geeft aan onder de indruk te zijn van de vele integraties die PVNed zelf had opgezet en zelfstandig kon beheren met Emagiz. Een belangrijke reden volgens hem om ook met deze partij in zee te gaan.
Tijdens de verkennende gesprekken was het volgens beide al snel duidelijk dat Emagiz goed aansloot bij de wens van Eneco om legacy uit te faseren. Belangrijkste voordeel is volgens Mastenbroek dat Eneco nu zelf integratieoplossingen kan maken middels het low-code-platform van Emagiz, terwijl ze hier voorheen dure specialisten voor in moesten schakelen. 'Het stelt ons in staat om met een jong team van applicatiespecialisten integraties te kunnen ontwikkelen waarbij voorheen specialistische kennis nodig was van schaarse integratiespecialisten en .net developers. De kracht van de tool is dat je met slechts een training businessmedewerkers integraties kunt laten modelleren in plaats van coderen.' Tot slot stelt hij dat hoe meer integraties ingericht worden via het cloudplatform van Emagiz, hoe meer legacy er is uit te faseren.

Conclusion beheert mission-critical systemen

Zowel Emagiz als de SAP-omgeving bij Eneco, die in slechts zeven weken werd gemigreerd naar de Azure-cloud, zijn zogenaamde mission-critical-systemen. Dit zijn systemen die zich in het hart van het bedrijf bevinden en essentieel zijn voor het uitvoeren van de belangrijkste taak van Eneco; het leveren van energie. De Utrechtse ict-dienstverlener Conclusion, nu al verantwoordelijk voor het beheer van SAP, neemt binnenkort ook Emagiz onder zijn hoede.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6871889). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.