Managed hosting door True

Cisco Live komt drie jaar naar Amsterdam

Nederlandse tak van het bedrijf lobbyt al lange tijd voor event

 

Cisco organiseert zijn jaarlijkse Europese gebruikers- en partnerconferentie Cisco Live de komende drie jaar in Amsterdam RAI. Eerder vond het evenement plaats in Barcelona, Berlijn en Milaan.

Het is Cisco Nederland gelukt de Europese editie van het grote jaarevent Cisco Live naar Amsterdam te halen. In 2021, 2022 en 2023 strijkt de gebruikers- en partnerconferentie neer in de beurshallen van de RAI. Dat bevestigt een woordvoerder van het techbedrijf. De organisatie verwacht ongeveer achttienduizend bezoekers. Dat is veertig procent meer dan de afgelopen editie.

Cisco verandert ongeveer elke drie jaar van locatie. De afgelopen drie edities werden in Barcelona georganiseerd, daarvoor waren Berlijn en Milaan aan de beurt. Gisteren was de laatste dag van het event in de Catalaanse hoofdstad. Daar werd de keuze voor Amsterdam bekendgemaakt. De eerste Amsterdamse editie staat gepland van 8 tot 12 februari 2021.

Shortlist

De Nederlandse tak van het bedrijf is al een lange tijd bezig om Cisco Live hier te mogen organiseren, vertelt de woordvoerder. Amsterdam kwam eerst op de long list, toen op de short list en wist de buit uiteindelijk dus binnen te slepen. 

De keuze voor Amsterdam is gebaseerd op de leidende positie die Nederland inneemt op het gebied van technologische innovatie, connectiviteit en zakelijk groeipotentieel. De digitale infrastructuur is volgens Cisco ook uitstekend en er bestaat een actief ecosysteem van startups. Wat wellicht ook heeft bijgedragen, is dat de RAI in de bewuste periode beschikbaar is. De afgelopen jaren was het terrein begin februari in gebruik door displaybeurs Integrated Systems Europe (ISE). Dit event vindt vanaf 2021 niet meer in de RAI plaats, maar in Barcelona.

Smart City

Thema van het Amsterdamse event is Smart City. De komende tijd rolt Cisco in de RAI Wifi 6 uit. RAI wordt daarmee de eerste beurs- en congresorganisatie in Nederland die overstapt op deze nieuwe wifi-standaard, die is te gebruiken voor location-based diensten en 8k-videostreaming. Deze technologie kan tijdens het event als showcase dienen, zegt de woordvoerder.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6871756). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.