Managed hosting door True

Kankerinstituut moderniseert netwerkarchitectuur

Operatie in samenwerking met Deltics en Aruba

 

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) heeft de laatste fase van een ingrijpende transformatie van zijn netwerkarchitectuur en datacenter achter zich gelaten. De moderniseringsslag moet het hoofd bieden aan de groeiende vraag naar digitale capaciteit bij het onderzoeken en behandelen van kanker - en daarmee een ‘werkplek van wereldklasse’ creëren.

Het NKI, een wereldwijd toonaangevend instituut op het gebied van kankeronderzoek, telt twee locaties in Amsterdam. Dit is het Nederlands Kanker Instituut zelf, de onderzoekstak van het instituut, waar ongeveer 650 wetenschappers en ondersteunend personeel toegepast en theoretisch onderzoek verrichten. De tweede locatie is het Antoni van Leeuwenhoek (AVL), de behandellocatie met 185 medisch specialisten, 180 bedden, een polikliniek met ongeveer 106.000 bezoekers, twaalf operatiekamers en elf bestralingsunits voor radiotherapie.

Om op de genoemde locaties effectiever te kunnen werken, is besloten de netwerkarchitectuur van de campus en datacenter te moderniseren. Dit zou niet alleen toegepast en theoretisch onderzoek faciliteren, maar ook het personeel in staat stellen zich aan te passen aan nieuwe trends op het gebied van mobiliteit op de werkplek. 'Beide delen van de organisatie hebben gegevens nodig en die gegevens moeten veilig worden bewaard', zegt Roel Sijstermans, hoofd it bij het NKI. 'Maar ze gebruiken verschillende systemen en toepassingen en hebben verschillende regels.' De uitdaging volgens hem is om een enkele en eenvoudige netwerkinfrastructuur te bieden die beide kan ondersteunen en toch veilig en gesegmenteerd is, terwijl het eenvoudig te beheren is.

De implementatie van nieuwe netwerktechnologie moet bovendien bijdragen aan het vergroten van de mobiliteit van de werknemers, betere beschikbaarheid van patiëntgegevens aan het bed, aansluiting van nieuwe medische hulpmiddelen en het gebruik van digitale patiëntendossiers.

Ook bezoekers en patiënten hebben vrije toegang tot het nieuwe netwerk en er is op rollen gebaseerde toegangscontrole voor de medewerkers.

Bovendien is met de modernisering de weg vrijgemaakt voor verdere digitale innovatie, met inbegrip van het gebruik van het internet of things in de gezondheidszorg.

Sinds jaar en dag

Het project is uitgevoerd in samenwerking met Deltics, gevestigd in Hengelo en sinds jaar en dag de it-serviceprovider van het NKI, en diens partner, netwerkleverancier Aruba, die weer onderdeel is van Hewlett Packard Enterprise.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6869295). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.