Managed hosting door True

AOA Glasvezel neemt Medemblikse glasvezelnetwerk in

 

glasvezel

AOA Glasvezel neemt het glasvezelnetwerk van Stichting Glasvezelnetwerk Het Grootslag (gemeente Medemblik) over. Hiermee bestaat het werkterrein van de dienstverlener van zakelijk glasvezel uit 28 gebieden verspreid over Noord-Holland. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

AOA Glasvezel is een poot van Art Of Automation, een in Hoorn gevestigde leverancier van een breed scala aan ict-diensten voor de zakelijke markt. AOA Glasvezel beschikt over een eigen glasvezelnetwerk, voornamelijk op bedrijventerreinen, dat middels een eigen backbone ontsloten is met datacenters in de regio Amsterdam en Haarlem.

Het overgenomen glasvezelnetwerk behoorde toe aan Stichting Glasvezelnetwerk en ligt in het gelijknamige tuinbouwgebied in Wervershoof e.o. De stichting streefde naar een snel en betrouwbaar internet voor ondernemers in de polder en wist dat ruim drie jaar lang te exploiteren.

Die exploitatie en ook het zoeken naar een overnamepartner gingen ‘niet zonder slag of stoot’. William Gitzels, voorzitter van de stichting, laat optekenen dat ‘niet alle partijen even betrouwbaar bleken en ook hun belangen niet altijd even integer waren’. De stichting meent in AOA Glasvezel wel een betrouwbare partner te hebben gevonden.

Voor de migratie van klanten naar het nieuwe netwerk is Goforit (Zwaagdijk) ingeschakeld. De it-dienstverlener treedt ook op als aanspreekpunt voor alle it-zaken, waaronder de glasvezelverbinding.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6863643). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.