Managed hosting door True

Total Specific Hosting lijft DatacenterNext in

 

Deal handen schudden overname

Het vennootschap Total Specific Hosting (TSH) neemt Datacenternext over. Met de overname wil de datacenterdienstverlener op een grotere schaal kunnen opereren en de dienstverlening verbreden. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Strikwerda Investments neemt via zijn portfoliobedrijf TSH een meerderheidsbelang in Datacenternext. De overige aandelen blijven in handen van oprichter Arnold Juffer die in zijn huidige rol actief blijft binnen Datacenternext.

TSH nam in oktober 2018 NEH over. Die organisatie werd destijds ondergebracht in de nieuwe vennootschap TSH waar Strikwerda Investment ook zijn andere hoster, Vancis, onderbracht. Die partijen blijven onafhankelijk opereren.

Strikwerda Investments

In 2018 kocht Strikwerda Investments (SI) ook hostingprovidergroep Yourholding en de hosting- en cloudbedrijven RealHosting, Reviced Cloud Services en Versio. Deze partijen zijn met die van Yourholding samengesmeed tot Total Webhosting Solutions (TWS).

Daarna is er nog het trio webhostingdienstverleners PCextreme, VIP Internet en Savvii aan toegevoegd en recent Neostrada en De Heeg. Ook is domeinregistrator 86id ingelijfd maar dat bedrijf is geheel geïntegreerd in TWS, daar waar de andere onderdelen zelfstandig opereren.

Het verschil met TSH is dat de TWS-onderdelen algemene webhosting- en domeinregistratiediensten leveren aan kleine bedrijven ('de bakker en slager om de hoek') en TSH managed sourcing-diensten levert op basis van service level agreements (sla's) aan grotere bedrijven.

Het gebundelde TSH heeft een omzet van zo'n 35 miljoen euro, telt honderdvijftig medewerkers en richt zich op de (semi-)publieke sector.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6775999). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.