Managed hosting door True

KPN verkoopt internationaal netwerk voor 50 miljoen

Amerikaans GTT Communications neemt activiteiten uit 21 landen over

 

Telecombedrijf KPN verkoopt zijn internationale netwerk aan het Amerikaanse GTT Communications. Het gaat om glasvezel en point of presence (pop) in 21 landen. Dit wordt aan GTT verkocht voor vijftig miljoen euro.

De overname past in KPN’s strategie van vereenvoudiging. Het gebruikt de financiële opbrengsten om de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten. KPN blijft na de verkoop nog wel internationale diensten aan zijn Nederlandse klanten bieden. Het heeft hiervoor een service-overeenkomst getekend met GTT om zo de continuïteit of internationale netwerkdiensten aan zijn klanten te kunnen waarborgen.

GTT Communications is een Amerikaanse aanbieder van zakelijke clouddiensten. Het beschikt over een wereldwijd Tier1 IP-netwerk levert zijn diensten aan (intern)nationale ondernemingen, overheden, universiteiten en telecomoperators. De organisatie is actief in de VS, Europa en Azië. In de Benelux beschikt het over kantoren in Brussel en Schiphol-Rijk.

De Amerikaanse organisatie heeft een enorme lijst aan overnames achter de rug, waaronder het Nederlandse Custom Connect en glasvezelaanbieder Interoute voor 1,9 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6699687). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.