Managed hosting door True

Legacy-netwerken maken Office 365 problematisch

 

Gateway appliance upgrades en buitensporige network latency zorgen voor vertraging bij implementaties van Office 365. Dat blijkt uit onderzoek van cloudbeveiliger Zscaler bij 250 Europese en Amerikaanse organisaties die de kantoorsuite van Microsoft hebben uitgerold.

De onderzoeksresultaten laten zien dat gateway appliance upgrades en buitensporige network latency zorgen voor grote vertraging bij implementaties van Office 365. 41 procent van de organisaties geeft aan dat overbezetting van het netwerk een grote impact heeft op de gebruikerservaring. Bijna de helft van de ondervraagden (49 procent) bekijkt de mogelijkheden van directe internetverbindingen om zo netwerkproblemen op te lossen, zoals het verminderen van overbezetting en het voorkomen van latency als gevolg van het omleiden van internetverkeer.

Als belangrijkste redenen om naar Office 365 over te stappen, geven de bedrijven ‘verminderen van it-complexiteit’ (zestig procent), ‘verhogen applicatiebetrouwbaarheid’ (52 procent) en ‘verlagen van kosten’ (vijftig procent) op. Desondanks geeft bijna veertig procent van de aan dat de behoefte om hun gateway appliances te upgraden de grootste vertrager is van hun Office 365-implementatie. Bij 63 procent lijdt de samenwerking in Office 365 onder de netwerkproblemen die zij ervaren. Dergelijke problemen met het netwerk vormen de reden waarom Microsoft directe internetverbindingen aanbeveelt, die verbinding met cloudservices optimaliseren.

‘Moderne cloud-applicaties vragen om moderne cloud-architecturen. Veel organisaties maken de fout om Office 365 te implementeren bovenop hun huidige legacy-netwerken, wat leidt tot een slechte gebruikerservaring en falende verbindingen’, zegt Punit Minocha, topman bij Zscaler. ‘Office 365 is ontworpen om zo dicht mogelijk bij de gebruiker geplaatst te worden, maar traditionele netwerken kunnen datzelfde voordeel niet bieden.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6683598). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.