Managed hosting door True

Juniper levert gevirtualiseerd netwerk voor BT

 

Netwerkspecialist Juniper Networks is door British Telecom (BT) ingeschakeld voor de implementatie van zijn Network Cloud, een gevirtualiseerde netwerkinfrastructuur. De Network Cloud moet dienen als centraal platform waarmee BT kan voorzien in de uiteenlopende technologische behoeften van zijn bedrijfsonderdelen.

BT zal de Network Cloud ook inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe diensten die mobiele en vaste netwerkservices verenigen. Zo kunnen diverse netwerkfuncties gecombineerd worden tot een gemeenschappelijk framework. De Network Cloud biedt netwerkservices voor spraakverbindingen, mobiele core-netwerken, draadloze toegangsnetwerken, internet, televisie en it-diensten en diverse interne applicaties. De integratie moet de operationele kosten terugdringen en bedrijfsprocessen vereenvoudigen.

‘De vraag naar ultrasnelle breedband en 5G neemt zienderogen toe’, zegt Neil McRae, chief architect bij BT. ‘Dit biedt ons een perfecte gelegenheid om verschillende netwerken te verenigen tot een geïntegreerde, geautomatiseerde en vanuit de cloud aangestuurde infrastructuur. Daarmee kan BT sneller en efficiënter een uitgebreider pallet aan netwerkservices aanbieden aan klanten in alle delen van de wereld.’

BT zegt voor Juniper te hebben gekozen vanwege zijn vermogen om snel een in de praktijk bewezen oplossing beschikbaar te stellen. McRae: ‘Dit bezorgt ons een vliegende start. Andere factoren die de doorslag gaven, waren de naadloze integratie met de technologie van andere partners en de mogelijkheid om een geautomatiseerd en programmeerbaar netwerk in te zetten als basis voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en oplossingen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6676759). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.