Managed hosting door True

Unica versterkt industrietak via overname Brainpact

 

Technisch dienstverlener Unica uit Hoevelaken neemt de industriële dienstverlener Brainpact uit Venray over. Hiermee kan de organisatie zijn industriële tak Industry Solutions versterken. Brainpact kan juist weer zijn dienstaanbod uitbreiden en de continuïteit van het bedrijf waarborgen. Financiële details van de overname zijn niet bekend.

Brainpact, opgericht in 1995, levert software voor industriële automatisering aan de veevoeder- en voedingsmiddelenindustrie, metaalindustrie, petrochemie en logistieke sector. Het gaat om programmable logic controller (plc)-besturingen, supervisory control and data acquisition (scada)-toepassingen, human machine interfaces (hmi)-toepassingen en manufacturing execution systems (mes).

De Limburgse organisatie wilde zijn dienstenpakket verbreden en de continuïteit van het bedrijf waarborgen. Om dit te realiseren, zocht het een grotere organisatie met ervaring en expertise in industriële automatisering. Dit vond het bij Unica, waar het voor diverse opdrachtgevers al jarenlang mee samenwerkt. Unica wil op zijn beurt met de acquisitie van Brainpact inspelen op het toenemende belang van automatiseringssoftware in het industriële proces en zo deze specialisatie van het bedrijf versterken.

Brainpact blijft als onderdeel van het Unica Industry Solutions-cluster opereren vanuit het eigen kantoor in Venray. Daarbij gaat het samenwerken met de Unica-collega’s uit Venlo. Ton Peeters, directeur van Brainpact, blijft samen met zijn partner Anja Linskens (directielid en financieel manager) aan bij Brainpact.

Unica heeft in de afgelopen jaren diverse overnames gedaan, waaronder Boele Fire Protection (2018), Dotwood (2018), Nsecure (2017) en Hellemans Consultancy (2015). Dochteronderneming Unica Industry Solutions nam in 2017 Pro-Fa Automation over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6667527). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.