Managed hosting door True

Mitel heeft ruim twee miljard dollar over voor Avaya

 

De telecom- en unified communications-aanbieders Mitel en Avaya hebben fusieplannen. Dat schrijft The Wall Street Journal. Mitel zou voor de overname een bedrag van 2,2 tot 2,4 miljard dollar klaarhouden.

De overname is volgens de Amerikaanse zakenkrant nog niet in kannen en kruiken. Verschillende investeringsmaatschappijen zouden ook interesse gekregen hebben in Avaya. Mitel zelf is sinds kort eigendom van een private equity-fonds. In april werd het overgekocht door Searchlight Capital Partners voor twee miljard dollar.

Mitel en Avaya willen samen hun positie op de unified communications-markt versterken. Mitel viste in 2016 al eens achter het net bij een biedstrijd rond Polycom. Het wist een jaar later wel Shortel in te lijven voor meer dan een half miljard dollar.

Als Avaya ingaat op de avances van Mitel zou een deal snel rond kunnen zijn, denkt The Wall Street Journal. Het vakblad UCToday meent dat een samengaan van de twee bedrijven wel synergieën kan opleveren, maar dat er tussen de portfolio’s van Mitel en Avaya ook heel wat overlappingen bestaan. Het consolidatieproces zou dan ook weleens lang kunnen duren.

Discussieer mee met hoofdredacteur van Computable België William Visterin over wat een eventuele overname van Avaya door Mitel kan betekenen voor de Belgische markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6653905). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.