Managed hosting door True

Onderwijsgroep Lentiz vernieuwt it-infra met Vancis

 

jongeren

Ict-dienstverlener Vancis verzorgt de komende vijf jaar de bedrade en draadloze infrastructuur op de veertien schoollocaties van onderwijsgroep Lentiz. De eerste drie grote locaties zijn in de afgelopen voorjaarsvakantie overgezet op het network-as-a-service van Vancis.

De infrastructuur die Vancis bij Lentiz implementeert en beheert, is gebaseerd op technologie van HPE Aruba. Het betreft een wlan, een bijbehorend lan en een centrale firewall. Vancis verzorgde voor de onderwijsgroep al langer werkplek- en hostingdiensten. Volgens René Bosman, manager informatie & automatisering bij Lentiz, is goede wifi tegenwoordig onmisbaar bij de digitalisering van het onderwijsproces. Een belangrijk onderdeel daarvan is het up-to-date houden van het draadloze netwerk, meent hij.

Tijdens de afgelopen voorjaarsvakantie werd de infrastructuur op de drie belangrijkste locaties van Lentiz gemigreerd. Hieraan ging voorbereiding vooraf. Vancis onderzocht op deze locaties de dekking van het wifi-netwerk, vernieuwde de switches, plaatste nieuwe access points en activeerde de lan-netwerken. De nieuwe switches leverden de nodige technische blokkades op en het systeemplafond bleek op sommige plekken een probleem te vormen. Deze problemen wist het team op te lossen.

Network-as-a-service

"Goede wifi is onmisbaar bij de digitalisering van het onderwijsproces"

Bij een network-as-a-service (naas) levert de dienstverlener het gehele it-netwerk en staat daarvoor garant. Organisaties die deze dienst afnemen, hoeven zich geen zorgen te maken over hoge aanschafkosten, levering en installatie van de netwerkapparatuur en de benodigde software.

Lentiz is een groep van veertien scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De scholen bevinden zich in het zuidelijke deel van Zuid-Holland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6626562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.