Managed hosting door True

Distributietak Infotheek heet nu Flex IT Distribution

 

Naamswijziging

De distributiedivisie van de Infotheek Group gaat na diverse overnames en internationale groei verder als Flex IT Distribution. De naamsverandering hing al een tijdje in de lucht maar is nu definitief. Het bedrijf uit Leiden is gespecialiseerd in circulaire it: het verkopen en verhuren van refurbished apparatuur.

Medio 2018 werd al bekend gemaakt dat de reselleractiviteiten van Infotheek Group na de overnames van Scholten Awater en Centralpoint samen verder gingen als Centralpoint. Toen al hing de nieuwe naam voor het andere deel in de lucht: Flex IT Distribution. Die nieuwe naam is nu definitief en is de aanduiding voor de samenvoeging van distributeur Xeptor, Cisco-wederverkoper Global Hardware Solutions in Nederland en Polen, de Noorse reseller Core10, it-demo-servicepartner Added Dimension in Groot-Brittannië en it-verhuurbedrijf Flex IT Rent.

Flex IT Distribution beschikt over twee refurbishment-centra (Leiden en Polen) met een totale oppervlakte van meer dan twintigduizend vierkante meter en verwerkt jaarlijks ruim één miljoen producten.

Nieuw model

Stephan Derksen

Infotheek Group startte al in de jaren negentig met refurbished apparatuur. Volgens algemeen directeur Stephan Derksen, vraagt de it-industrie momenteel ook om nieuwe economische modellen die minder verkwistend zijn en tegelijkertijd ruimte bieden voor een nieuw soort it-omgeving. Flex IT Distribution levert onder meer opgeknapte apparatuur en nieuwe, maar voorgaande modellen van fabrikanten als HP, Microsoft, Cisco en Apple.

'De nieuwe naam past beter bij ons product- en dienstenaanbod en onze langetermijnvisie. Ons doel is om circulaire it als volwaardig alternatief voor nieuwe it-apparatuur te positioneren en daarmee bij te dragen aan een duurzame samenleving, stelt Derksen in een persbericht. 'Bovendien kunnen klanten hun overtollige hardware aan ons verkopen waardoor ze een extra bijdrage leveren aan circulaire it.'.

Derksen kondigt verder de lancering van een nieuwe webshop aan die toegang geeft tot nieuwe, end-of-life, ex-demo en refurbished producten van diverse A-merken.

IT4Kids

Flex IT Distribution ondersteunt IT4Kids, een stichting die zich hard maakt om kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen sportkansen te geven. Bedrijven kunnen hiervoor hun gebruikte apparatuur doneren aan Flex IT Distribution die de gebruikte hardware verwerkt en de waarde die het in het economisch verkeer zou opleveren vervolgens overmaakt aan de stichting.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6592273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.