Managed hosting door True

HPE verhuist in 2019 naar The Garden in Amstelveen

 

HPE gaat in mei 2019 verhuizen van het huidige kantoor aan de Startbaan naar een nieuw kantoor in The Garden in Amstelveen. De automatiseerder heeft het huidige kantoor eerder dit jaar verkocht aan vastgoedonderneming Provast. Tot de verhuizing naar het nieuwe pand is afgerond, huurt HPE dit pand terug. Zusterbedrijf HP Inc. zal ook het pand aan de Startbaan verlaten, maar zoekt nog een locatie in de regio groot-Amsterdam.

Michiel van Vlimmeren, algemeen directeur van HPE in Nederland, zegt over de aanstaande verhuizing: 'We hebben jarenlang met veel plezier kantoor gehouden op de Startbaan, maar deze verhuizing geeft ons de gelegenheid om een nieuwe start met HPE te maken en het nieuwe profiel van HPE te onderstrepen. Bovendien bieden we onze medewerkers een leuke nieuwe werkplek in een levendige omgeving. Een aantal medewerkers is intensief betrokken bij de inrichting van het pand, zodat het straks ook zo veel mogelijk voldoet aan de wensen van de medewerkers.'

The Garden is een bedrijfsverzamelcomplex aan de Stroombaan 10-16 n het centrum van Amstelveen. Bedrijven als de Rabobank, British Tobacco en AT Kearney zich hier hebben al gevestigd. De naam refereert aan een grote binnentuin waar de vier kantoorgebouwen toegang tot hebben.

Verhuizen

Afgelopen voorjaar werd bekend dat vastgoedonderneming Provast het kantoorpand van HPE aan de Startbaan nr.16 in Amstelveen had gekocht. Provast laat het kantoorpand na afloop van het huurcontract in 2019 slopen en wil de locatie herontwikkelen tot woningen.

Nadat HP eind 2015 werd opgesplitst in twee aparte bedrijven, werd het kantoor in Amstelveen opgedeeld. HPE en HP Inc kregen ieder een aparte ingang. Naast HPE houden nog drie andere bedrijven kantoor aan de Startbaan: HP Inc., DXC en Micro Focus. Op termijn zullen alle bedrijven een ander onderkomen betrekken; zusterbedrijf HP Inc. laat desgevraagd weten nog op zoek te zijn naar een nieuwe locatie in de regio groot-Amsterdam.

Een terugkeer naar bedrijventerrein Papendorp waar HP jaren geleden zijn hoofdkantoor had, zit er niet in. Het computerbedrijf wil dicht in de buurt van Schiphol blijven, gezien het internationale karakter van zijn personeelsbestand en het trainingscentrum dat ook in Amstelveen is gevestigd en veel buitenlandse cursisten trekt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6500586). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.