Managed hosting door True

Relined breidt glasvezelnetwerk in Duitsland uit

 

Relined Fiber Network gaat in Duitsland een landelijk dekkend netwerk van dark fiber (onbelichte glasvezel) vermarkten. Met dit netwerk biedt het bedrijf uit Vianen klanten toegang tot ruim 14.500 km Duitse glasvezelinfrastructuur, waaronder netwerken in diverse Duitse steden. Relined beschikt zelf al over een eigen dark fiber-metronetwerk in Frankfurt, waarop talloze datacenters redundant zijn aangesloten.

Relined claimt met de uitbreiding van het netwerk over de grens als enige partij landelijke dekking te bieden in zowel Nederland als Duitsland. Samen met een aantal voorkeursleveranciers, zoals BT in Nederland, beschikt Relined in Nederland en Duitsland over een landelijk dekkend netwerk van in totaal ruim 28.500 km aan hoogwaardige glasvezelinfrastructuur voor klanten als datacenters, kantoren en zorginstellingen.

Bovendien biedt het netwerk toegang tot netwerken in de omliggende landen België, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk. Nieuwe interconnecties naar Denemarken, Polen, Tsjechië en Zwitserland zijn in aanbouw. Ook exploiteert Relined een zeekabel tussen Nederland en Denemarken. Relined is onderdeel van elektriciteitsnetwerkbeheerder Tennet, die ook in Duitsland actief is.

Het besluit om uit te breiden in Duitsland wordt ingegeven door de groeiende behoefte aan connectiviteit, stelt Relined in een persbericht. Om landelijke en grensoverschrijdende dekking te kunnen bieden, zegt het Vianense bedrijf continu in de uitbreiding van zijn netwerk te investeren middels nationale en internationale samenwerkingen en acquisities. Relined beperkt zich daarbij tot de verhuur van onbenutte dark fiber-infrastructuur.

Anders dan in Nederland ligt er in Duitsland veel glasvezel, die is aangelegd door regionale en lokale partijen, licht Relined toe. Het glasvezellandschap is daardoor versnipperd en er zijn slechts enkele spelers met landelijke dekking. Met het netwerk in Duitsland kan Relined landelijke dark fiber-verbindingen leveren tussen de verschillende stadskernen. Voor lokale en regionale eindpunten die het bedrijf nog mist, wordt samenwerking gezocht op basis van de gevraagde businesscase. Via deze 'one stop shop'-manier wil Relined landelijke en grensoverschrijdende dekking via betrouwbare verbindingen bieden.

Onbelichte glasvezel

Dark fiber, of onbelichte glasvezel, is een term voor glasvezels waarop nog geen actieve apparatuur is aangesloten. De actieve apparatuur is nodig voor het verzenden en ontvangen van data door de glasvezel en wordt door klanten van Relined zelf aangeschaft en beheerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6466448). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.